Kikka sai houkuteltua meidät (Peikon ja minut) mukaan naksukurssille. Itse en ole koskaan ollut järin innostunut naksun käytöstä, mutta enpä ole aiheesta mitään tiennytkään, joten päätin osallistua. Heti teoriaosuuden jälkeen innostuin hommasta ja Peikon ehdollistaminen naksuun alkoi. Ekaan kertaan mennessä Peikko oli naksun jo sisäistänyt. Viime perjantaina harjoiteltiin sisätiloissa kolmen koirakon voimin (joista yksi Peikon veikka Balco...terkkuja Espooseen :)). Uusia "temppuja" tuli aika monta, ja näistä kotioloissa on hiottu jo kosketuskeppiä, ja (ruoasta) kieltäytymistä. Tassulla painaminen oli Peikolle helppoa, mutta herkästi tulee mukaan myös toinen tassu, joten sen sammuttaminen on nyt työn alla. Täytyy sanoa, että oli kyllä varsin mielenkiintoinen katsaus koiran oppimiseen. Kurssiin kuuluu vielä pari harjoituskertaa, joita odotellaan innolla.

Armin kanssa on aloitettu tehoharjoittelu, hakutreenit on nyt pari kertaa viikossa, ja kentälläkin käytiin muistelemassa tottista ja ennenkaikkea hyppyjä. Saatiin todeta Armin hyppytekniikan kadonneen täysin mammaloman aikana. Melkein hirvitti katsoa miten Armi ponnisti esteestä ja valui alas niin, että jäi melkein kintereistä pystyesteeseen kiinni :( Toissa talvena tähän asiaan panostettiin paljon ... ja näköjään turhaan. Täytyy siis aloittaa taas alusta. No Armi tekee juoksunsa tässä piakkoin, joten nyt on hyvää aikaa treenailla asioita kuntoon. Saa nähdä missä vaiheessa "kotoapoissaololupa" menee umpeen, sillä viime viikolla en ollut yhtenäkään iltana kotona. Tämä koiraharrastua ja vuorotyön yhdistelmä ei oikein tue normaalia perhe-elämää.

Perjantai aamuna Alli ja Tuula "Tampereen takaa" kävivät tervehtimässä. Kovasti on Allikin aikuistunut ... ainakin ulkomuodollisesti. Pentutapaamisessa näytti vielä siltä, että Alli on se pentueen karvaton briardi :D.

Armi päätti täräyttää Allille heti säännöt selviksi. Selviksi ne tulivatkin; "Alli ei liiku niin Alli saa elää"... no ei nyt ehkä ihan näin, mutta sinne päin...Armin jälkeen oli Peikon vuoro moikata siskoaan. Muutamaan pyörähdykseen Peikko sai Allin houkuteltuakin. Tällä kertaa maantiejyränä tunnettu Peikko esiintyikin varsin mallikkaasti. Hauska oli nähdä Alli nyt ekaa kertaa luovutuksen jälkeen tutulla pihamaalla. Vaikutti siltä, että Allin päässä olisi syttynyt "dejá vu"-lamppu, niin määrätietoisesti Alli oli marssimassa sisälle taloon.