Torstaina olin myöhäisemmässä vuorossa töissä, kun Janne soitti iltapäivällä; Peikko oli syönyt pussillisen xylitol tabletteja ja 60 tablettia "bio-drain"-suolistonpuhdistus luontaistuotetta. Olin edellisenä päivänä ostanut Kertulle xylitol-tabletteja päiväkotiin varmuuden vuoksi kahta eri laatua. Purkki lähti päiväkotiin ja pussi ja kotiin...Peikon syötäväksi.

Jannen soittaessa Peikko oli vielä ihan kohtuullisessa kunnossa, mutta hyvin tiedossa oli, että verensokeri tulisi xylitolin vaikutuksesta laskemaan rajusti hetkenä minä hyvänsä. Neuvoin Jannelle antamaan koiralle hunajaa, ja jos Peikko ei sitä söisi niin sitä hierottaisiin ikeniin. Lopulta Peikko oli sitten syönyt vapaaehtoisesti 2 dl hunajaa. Mieleen tuli, että ehkä Peikkoa voisi vielä yrittää oksetuttaa, ja näin Janne löi vielä lusikallisen ruokasuolaa Peikon nieluun. Peikko ei oksentanut...joi vain päälle litran vettä. Tässä vaiheessa saatiin yhteyttä eläinlääkäriin. Apexista sanottiin, että n.5 rkl sokeria on tämänkokoiselle koiralle riittävä määrä nostamaan verensokerin niin, ettei henki lähde. Neuvottiin seuraamaan ja sanottiin vielä, että oksettamisen pitäisi tapahtua n.15 minuuttia syömisen jälkeen, jotta xylitol ei olisi vielä imeytynyt. No eipä tuo oksentanutkaan. Hetkeksi Peikko oli uuvahtanut, mutta ilmeisesti hunaja alkoi imeytyä. Kun itse tulin töistä oli vastassa jo sama vetreä eläin kuin aamulla.

Peikko siis selvisi hengissä suolistoa puhdistavasta xylitol-kokemuksestaan. Hieman jäi riepomaan nuo napaan ahdetut luontaistuotteet, hintaa kun mokomilla oli 36 euroa :( Hassua oli, että Peikko oli siististi painellut tabletit pois läpipainolevystä. No ehkä Peikon suolisto nyt kiiltää sisältäpäin...

Mukavasti äitienpäivän aattoa piristi Oulun tytöt, jotka kunnostautuivat tänään Oulun-näyttelyssä. Malla (Jolibumerang Boheme) oli tällä kertaa pentu ROP ja Rita (Jolibumerang Banja) PEK2. Molemmilla tytöillä hyvä arvostelu :). Kiitos Jonna ja Katja hienoista uutisista!