Peikon ontumisen jäljiltä päätin pyhästi viedä koiran "jatkohoitoon" hierojalle tai fysioterapeutille. Tänä päivänä tarjontaa näistä palveluista on paljon, joten ongelmaksi muodostui lähinnä valinnan vaikeus. Hierojiakin on monta eri laatua...

Mutkien kautta päädyin Peikon kanssa naprapaatti/eläinfysioterapeutti Annika Tähtisen käsittelyyn. Annika kävi koiran läpi, ja lopulta löytyi myös vaivan (todennäköinen) aiheuttaja. Peikon vasemman lonkkanivelen nivelpussi (bursa) oli turvoksissa (=tulehtunut) ja tursusi nivelestä ulos. Tämä on huomattavaa kipua aiheuttava vaiva, niin ihmisillä kuin eläimilläkin. Peikko sai ongelmaansa laserhoitoa (tappaa valkosoluja -> vähentää tulehdusta-> turvotus laskee) ja nivelpussin turvotus alkoi heti vähentyä. Itsekin sain sitä kokeilla nivelen pinnalta, ja vaikka ero oli huomattava...en varmasti itse olisi ongelmaa löytänyt.

Lisäksi, kuten aina nämä "tules"-ongelmat, myös Peikolla tämä oli jo vaikuttanut liikuntaan. Peikko oli keventänyt liikuntaa takaosasta ja siirtänyt rasitusta etuosalle - etupäässä niskalle. Niskan nivelet oli jumissa, joten hieman laserhoitoa myös tähän vaivaan.

Tänään kävimme seurantakäynnillä. Nivelpussi oli edelleen hieman turvoksissa, mutta tämän kerran laserhoidolla tuo ryökäle saatiin vetäytymään kokonaan nivelen sisään. Pysyköön siellä!

Peikolle aloitettiin myös homeopaattinen lääkitys nivelten tueksi. Hieman mystiseltä tuntuu, että nuo kolme nuppineulanpään kokoista helmeä päivässä vaikuttaisivat suuntaan tai toiseen. Homeopaattisella hoidolla on kuitenkin vankka kannattajakuntansa, eikä se ole hinnalla pilattu. Joten eipä tuossa paljoa menetä. Annika sanoi, että monesti koirat ottavat pillerit itse kämmeneltä... ei siis meidän Peikko. Peikko on juuri niin kova sähläämään, että pikku pillerit olivat lopulta herran nenässä ja parrassa ja lattialla. Nyttemmin kaikki kolme oli tiputettu kerralla kurkkuun. Peikko vaan ei ymmärrä miksi suu kammetaan auki, kun ei sinne "mitään" laiteta.

Parin viikon sisällä tulisi vaikutus alkaa näkyä... sitä odotellessa :)