Noin se viime vuoden loppu hujahti. Blogipäivityksetkin jäivät vähiin, johtuen lästen yllättävästä tietokonebuumista. Aiemmin perheen ainoa tietokone on ollut lähestulkoon aina vapaa. Yllättäen perheen kuopus Kaapo 5v. innostui pelaamisesta ja veti koko lapsikatraan mukanaan tietsikan ääreen. Äidin mahdollisuudet käyttää konetta on rajoittunut lähinnä yöaikaan ...

Joulupukki toi koko perheelle yhteisen läppärin, joten nyt on edes hieman paremmat mahdollisuudet päästä koneen ääreen :)

Paljon on kuitenkin tapahtunut tässä väliaikana. Peikon bursiitti-episodi saatiin päätökseen. Limapussi on jälkitarkastuksessakin nivelen sisällä ... jee! Armi taas pääsi vuorostaan naprapaatin käsittelyyn, ja edessä onkin hieman enemmän "työtä". Armin aavistuksen takakorkea rakenne painaa rasitusta etuosalle, mistä syystä Armi on vetänyt etujalkoja "alleen". Tämä on taas johtanut siihen, että lavat oli lähestulkoon täysin liikkumattomat (jumissa). Niitä "runnottiin" irti, ja muutenkin Armi ressua manipuloitiin "kovalla" kädellä. Kotiläksyksi saatiin ryömimistä (irroittaa lapoja) sekä istumista pystyssä, tassut ilmassa (lisää lannerangan liikkuvuutta). Ihmettelin ääneen, että miksi koira menee aina jumiin, kun sitä alkaa liikuttamaan. Annika (naprapaatti) sanoi, että kun koira liikkuu väärin, menee se väistämättä jumiin rasituksessa. Eli nyt yritetään saada Armin liikeradat taas raiteilleen, jotta kuntoa voisi taas alkaa keräämään. Suuret harrastustavoitteet on heitetty romukoppaan. Tilalle - omaksi tavoitteeksi voisin laittaa sen, että huomaan missä vaiheessa koira ei enää liiku oikein. Vaikeeta se joka tapauksessa on, kun koiraa näkee joka päivä.

Nyt Armi on käynyt fysioterapiassa 2 kertaa, ja selkeä ero on kyllä havaittavissa ryhdissä ja aktiivisuustasossa. Tosin Armi tekee kyllä juoksuakin ... ja on aina ollut reippaimmillaan juuri ennen juoksun alkua ;) No saa nähdä, kunhan hormoonit tekevät taas täyskäännöksen...

Marraskuussa käytiin morjenstamassa Siniä, Susannaa ja muuta Tampereen porukkaa Armin kanssa. Treenattiin hakua lauantaina ja sunnuntaina otettiin pikkutottikset kentällä. Lauantai-iltaa vietettiin Sinillä "kotipizzaa" syöden (siis Sinin tekemää), saunoen ja vanhoja videoita katsellen. Tampereella on kyllä mukava ja aktiivinen porukka kasassa. Hauskaa oli, kiitos kestitsemisestä ja yösijasta Sinille!

Joulukuussa lähdettiin Jennyn kanssa Tukholmaan Pohjoismaiden Voittaja -07 -näyttelyyn. Tosin itse en ollut ihan asiaan orientoitunut, sillä alunperin lähdin mukaan lähinnä turistiksi ja varahandleriksi. Jennyn ja Ellin oli yllyttänyt mukaan Jennyn työkaveri, joka lähti näyttelyyn kahden bortsun kera. Lopulta meitä oli neljän naisen porukka ja kolme koiraa ahtautuneena Jennyn tila-autoon. Matka sujui hyvin, Elli osoittautui miellyttäväksi matkakumppaniksi. Yöt laivassa nukuttiin hyvin, ilman "läähätyssessioita" ym. Tosin menomatkan hytti sijaitsi C-kannella, joka oli siis laivan pohjassa... myös hygieniatasoltaan. Lakanat sentään oli puhtaat :o. Koiria laivassa oli tolkuttomat määrät, joten myös ruuhkat käytävillä sen moiset. Hengissä selvittiin kuitenkin.

Näyttelypaikalla tehtiin Jennyn kanssa lopullinen päätös siitä kumpi veisi Elli kehään. Ellillä on äitinsä tapa seurata + poikittaa juostessa, joten neiti ei kuulu niihin helpoimpiin esitettäviin. Lopullinen arpa osui omalle kohdalleni, ja niin sitä mentiin kehään. Elli esiintyi mainiosti, mitä nyt ajoittain tempoili selkä kaarella kavereiden perään :). Mutta pääasiassa voi olla vain tyytyväinen temperamenttisen neitosen esiintymiseen. Tuloksena NUO1/3. Niin...itseasiassa Elli olisi kuulunut JUN-luokkaan, mutta Jenny oli epähuomiossa ilmoittanut Ellin nuorten luokkaan. Eipä tuolla varmasti lopulta mitään merkitystä ollut. Kivaa oli ja shampoo-valikoima lisääntyi laser lites shampoolla + hoitoaineilla, joiden hinta Ruotsissa on kyllä huokeampi kuin täällä koto-Suomessa. Muutaman kokeilun perusteella harmittaa jo etten ostanut enempää :(

Perjantaina 4.1. käytettiin Elli terveystarkastuksissa. Lonkat lähtivät Limanin arvioon B:nä, ja kyynärät 0/0. Nyt pidetään peukkuja, että lopullinen arvio jää tuohon B:hen. Niin tai näin, lonkat olivat varsin hyvännäköiset ... Ellin elämää lonkat eivät tule vaivaamaan. Samassa nukutuksessa kuvattiin myös selkä, missä ei ilmennyt mitään muutoksia. Myös Ellin silmät tähystettiin, PRA:n, RD:n ja HC:n osalta silmät olivat terveet. Vasemmassa silmässä oli kuitenkin hieman pigmenttipilkkuja. Nämä viittaavat sikiöaikaisten suonitusten epätäydelliseen häviämiseen (PHTVL/PHPV, josta sairausasteita on 1-6. Ellin arvio tästä sairaudesta jäi "avoimeksi", sillä pilkkujen määrä ei riitänyt sairausasteikolle). Jerkerin mukaan tämä ei vaikuta Ellin näköön mitenkään (pilkut eivät lisäänny iän myötä), eikä se vaikuta myöskään Ellin mahdolliseen jalostuskäyttöön. Pilkut täytyy kuitenkin mainita, sillä nykyään käytössä on kansainvälinen silmätarkastuslomake, joka vaatii kirjaamaan kaikki silmissä esiintyvät muutokset. Kaiken kaikkiaan siis varsin "miellyttävät" tulokset :) ... odotellaan nyt kuitenkin vielä ne viralliset kirjaimet.