Pari viikonloppua onkin hujahtanut koiramaisissa merkeissä. Syyskuun puolivälissä sain toimia sihteerinä Suomen Briard ry:n luonnetestissä Tampereella. Tuomarit Pekka Orava ja Pasi Halme olivat erittäin ystävällisiä sekä koirille, että ohjaajille. Tarkalla silmällä tuomarit arvostelivat 11 kpl briardeja sekä 9 muun rotuista koiraa. Kiitos Sinille majoituksesta ja seurasta, sekä Susannalle testin päävastuun kantamisesta.

Toissa viikonloppuna joukko "lahjattomia" kerääntyi leireilemään Hauhoviin Elise Luttisen ohjastuksessa. Itse pakkasin Pekun autoon ja löysin jälleen lauantaina itseni samasta nolosta tilanteesta kuin aiemminkin. Koira on 2-vuotias, eikä sen kanssa ole tehty juuri mitään. Tosin Sini osasi kiteyttää yhden olennaisen asian; Eipä ole päässyt koiraa pilaamaankaan omilla koulutusvirheillään... no ei tosiaan.

Peikko joka on elänyt kaksivuotisen elämänsä villinä ja vapaana sai hieman ryhdinojennusta. Tiinakin virkkasi, että joutuuko sitä (Peikkoa) nyt ihan alkaa kouluttelemaan. Joo...jos saisi jostain kauhakuormaajalla motivaatiota ... ja aikaa. Sini opasti meitä jäljen alkuun, ja pyhästi vannoin itselleni jatkavani tästä kotona, mutta toistaiseksi sitä(kään) ylimääräistä aikaa ei ole löytynyt.

Leirille Virpi soitteli kuulumisia, ja ilmoitti Neran juoksun alkaneen. Ykkösvaihtoehtona Neran sulhoksi oli ajateltu Hiisiä. Tässä suunnitelmassa pysyttiin ja tänään koitti se päivä. Yövuorojen välissä kiisin Marikan luokse, minne Virpin kanssa olimme sopineet treffit. Nera ja Hiisi pääsivät pusuttelemaan heti kirjallisten "töiden" jälkeen. Matkalla pellolle rakkauspari vaikutti jo vanhalta pariskunnalta. Pellolla Hiisi ja Nera ottivat muutamat spurtit ja oikeaoppisen kosiskelun jälkeen homma olikin jo hoidossa. Varsin mutkatonta hommaa noin ensikertalaisilta. Jännityksellä ja mielenkiinnolla jäädään odottelemaan treffien tulosta. Uusintaa Hiisille jo lupailtiin huomiselle ja mahdollisesti keskiviikolle.

Ajatella; Hiisi-Biisi on jo iso mies. Ja Marika ihmettelee, miksi ei enää saa osallistua Hiisin kanssa penturyhmän treeneihin :D