Peikko on kasvatellut selkäänsä hissukseen pienen patin. Alkuun ajattelin kyseessä olevan rasvapatin, sillä Armilla on kaksi rasvapattia, jotka on niin ihana ajoittain puristaa tyhjäksi (ikäänkuin jättifinni). Kolmisen viikkoa sitten yritinkin puristaa Peikon pattia, mutta sisältö ei ollutkaan rasvaa vaan mustanharmaata "vettä"!? Ilmeisesti patti otti puristelusta siipeensä, sillä sen koko on kasvanut viime viikkojen aikana huimasti. Nyt patti on jo ainakin 3 cm läpimitaltaan, ja valuttelee hissukseen kudosnestettä. Neste on muttunut väriltään kirkkaammaksi, vaikkakin pieni harmaa sävy siinä on edelleen.

Naapurin eläinlääkäriin kun on matkaa ainakin pari sataa metriä, niin on kyllä vaikea päästä sinne asti koiraa näyttämään. Todellisuudessa siis pää on niin laho, että muistan koko patin vasta kun illalla rapsuttelen koiria. Tänään oli kuitenkin se päivä jolloin viimein suoriuduin lääkäriin. Naapurin Stina kokeili pattia ja totesi sen olevan irtonainen, ja koska kudosnestettä valuu patista koko ajan, on se suurella todennäköisyydellä kudosnestepatti.

Pattia voisi punktoida, mutta itse en nähnyt sitä järkeväksi vaihtoehdoksi, sillä patti täyttyy sitä mukaa kun sieltä nestettä poistuu (esim. puristamallakin). Toisekseen Peikkoa selvästi jollain lailla häiritsee patin olemassa olo. Usein se yrittää sitä haistella, mutta valitettavasti patti sijaitsee niin keskellä lannerankaa, ettei Peikko siihen yllä. Sovittiin, että aloitetaan nyt antibioottikuuri tulehduksen varalta ja leikataan paukku pois ennen kuin kuuri loppuu. Peikon patti lähtee siis ensi viikon maanantaina. Silloin päätetään laitetaanko nestekapseli patologille, vai onko se niin viattoman näköinen, ettei sitä tarvitse syvemmälti tutkailla.

Virpi arveli patin olevan "vitutuspatti", kun Peikko ei pääse hirvimetsälle aina halutessaan. Ilmankos se täyttyy sitä mukaa, kun nestettä valuu/puristetaan pois...